Teknologji

Pandemia ‘godet’ edhe gjigantin Netflix, bien aksionet

0

Pandemia ‘godet’ edhe gjigantin Netflix, bien aksionet


AutoTech


Gazeta Express

21/04/2021 12:53

Aksionet e Netflix kanë rënë.

Gjigandi i transmetimit të videove Netflix ka
raportuar një ngadalësim të rritjes së abonentëve, duke i bërë aksionet e saj
të bien, shkruan BBC.

Rreth 3.98 milionë njerëz u regjistruan në
Netflix midis janarit dhe marsit, shumë më pak se 6 milionë të parashikuar.

Kompania tha se mungesa e shfaqjeve të reja
mund të ketë kontribuar në këtë mungesë, duke shtuar se priste që kjo të
përmirësohet ndërsa do të publikoheshin vazhdimet e shfaqjeve të njohura.

Aksionet e Netflix ranë 11% në treg në 489,28
dollarë, duke fshirë 25 miliardë dollarë nga kapitalizimi i tregut të
kompanisë.

Shërbimi i transmetimit shtoi 15.8 milionë
abonentë të rinj vitin e kaluar derisa COVID-19 detyroi njerëzit në të gjithë
botën të qëndronin në shtëpi.

Pjesa më e madhe e kësaj rritjeje erdhi në
Azi, ku Netflix shtoi 9.3 milionë abonentë të rinj në vitin 2020, një rritje prej
rreth 65% krahasuar me vitin e kaluar.

Por pandemia ka provuar një shpatë me dy teha
për Netflix, sepse ajo gjithashtu ndërpreu prodhimin.

“Këto dinamika po kontribuojnë gjithashtu në
një listë më të lehtë të përmbajtjes në gjysmën e parë të vitit 2021 dhe
kështu, ne besojmë se rritja më e ngadaltë e anëtarësimit”, tha kompania në
letrën e saj tremujore drejtuar aksionerëve.

Kompania parashikoi rritje të vogël të
klientëve, me një shtesë prej 1 milion klientësh të rinj në tremujorin e dytë,
shumë më pak se 5 milionë të parashikuar më parë.

Netflix gjithashtu përballet me konkurrencë
gjithnjë e më të fortë nga shërbimet e reja streaming që hyjnë në treg.

Disney +, një shërbim shumë më i ri i
transmetimit, tashmë ka 100 milionë abonentë, krahasuar me 207.6 milionë të
Netflix.

Edhe me rritjen e ngadaltë të klientit,
Netflix ka raportuar të ardhura prej 7.16 miliardë dollarë dhe të ardhura neto
prej 1.71 miliardë dollarë.

Netflix parashikoi rritje më të fortë në
gjysmën e dytë të vitit kur lëshon sezone të reja të “You”, “Money Heist”, “The
Witcher” dhe filmit aksion “Red Notice”, ndër tituj të tjerë.

“Ne kishim ato dhjetë vjet ku po rriteshim të
qetë si mëndafshi,” tha shefi ekzekutiv i Netflix, Reed Hastings, në një
thirrje për fitime të transmetuara, sipas një raporti të AFP.